Zigeunerkaarten

ZigeunerkaartenKaartspelen en kaartlezen is een gebruik dat al eeuwen lang onder de mensen leeft.

Heel wat mensen hadden als ontspanning het kaartspel. Nochtans waren er, binnen die groepen kaartspelers, mensen die aan de speelkaarten ook een andere betekenis gaven. In plaats dat het dan kaarten om de gezelligheid was, werd het kaarten om 'waar te zeggen'. Want ten alle tijden hebben mensen belangstelling gehad voor het verborgene, het onbekende. Ook ten alle tijden heeft het leven zelf verborgen boodschappen bij. De mens zelf heeft in zich ook verborgen aanwijzingen zitten, noem het maar het onbewuste. Soms gaan we te weinig in op onze onbewuste boodschappen, we willen zo graag alles verstandelijk beredeneren. Toch zijn er tijden geweest dat de mens meer op intuïtie leefde, daarna kwam er een periode dat alles meer gerationaliseerd moest worden.

In de huidige tijd, sinds de opkomst van New Age, gaan mensen weer op zoek naar hun intuïtie en naar wat die intuïtie te duiden heeft, en zelfs naar hun psyche. Kaartjes lezen kan daar een grote hulp in zijn, kaartjes kunnen helpen om uzelf beter te leren kennen en begrijpen.

De Zigeunerkaarten, het woord zegt het zelf, Zigeuners stonden bekend voor hun voorspellingen en voor het gebruik van de Zigeunerkaarten.

Hier kan je een Zigeuner dagkaart trekken.

Hoofdmenu